I'll come running back to you

Det blir lite julaktig känsla att lyssna på sam cooke och titta på snön. Som vanligt vet jag att dagen inte kommer fungera men verkar strunta i det och föreställa mig att det ska gå ändå. Det var en bra dag igår. Det var så mycket som kändes värt och bra. Jag kokar hommus och tramsar runt på mitt rum och plockar upp saker jag slängt på golvet som vanligt. Mycket som vanligt. Tömmer huvudet och bara låter saker och ting flyta omkring.

"Jag lyssnade på p1 igår när jag gick genom snön. En trevlig gubbröst läste upp en bok om en man som var en möjlighetsmänniska, denna världsfrånvända typen av person som kan ses som en drömmare och som någon som inte ser till hur det är utan hur det skulle kunna vara, en idealist, som författaren skrev. Denna Ulrich hade skaffat sig ett hus. Han hade inte ont om pengar och skulle inreda det precis som han ville. Han kunde göra det hur som helst, och fick därmed panik. för som hans pappa, en väldigt konkret och inte alls en möjlighetsmänniska till karl brukade säga: 'en man som får allting han önskar sig, vet snart inte vad han ska önska sig"
"så känner jag för det här rummet"
"så känner jag för mitt liv"

factnotfiction - just call my name, oh no, I'm not ashame, I'll come running back to you

what will become of my dear friend?

Jag nojjar och lyckas inte alls med att gå ner mig i pms-misären som jag hade velat. jag lyssnar på gammal deppig musik och funderar på allt jag hade velat förtära för att vifta bort mig själv.

I sense that there's something in the wind, that feels like tragedies at hand
and though I'd like to stand by him, can't shake this feeling that I have
the worst is just around the bend


Jag tänder alla lampor i mitt rum och börjar plocka undan allt jag spridit ut på golvet. Högar av saker/skräp. Det är nog dags att sortera det mesta. Någonstans måste man börja.

factnotfiction - det är ju alltid nått

Rewind

Nej ibland står man inte riktigt ut ens med sig själv.

Jag är så trött på mina egna trötta ögon och mina trött ord och ibland skäms jag över att överhuvudtaget trycka på knappen som sprider dem. Men jag vet bättre än att gå tillbaka och försöka sudda ut.

Det finns så många toner som hade kunnat få mig att känna mig bättre. Men det fungerar inte just nu. Det fungerar faktiskt inte alls så just nu. Idag är en sådan där dag då man är andfådd av allt som jagar en i ryggen som slutat springa för så länge sen att man inte ens ser några konturer. Det finns bara en oroskänsla kvar som är lika lätt att blinka bort som en tatuering på insidan av ögonlocken. Nu ska jag se på en film och glömma allt det där jag aldrig tänkte och aldrig sa.

Factnotfiction - jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks, för dig ska jag, göra det tusen gånger om

JKIBMM

Spellistan går från bristert drygfittig sneblick till sprittande pop. Jag vet inte riktigt hur jag ska må idag. Jag producerar hur som helst inte. Det känns jobbigt. Jag är trött, sur och vill helst låta dagen drunkna i ett glas vin. Jag säger som, alltid, dags att ta tag i dagen. Dags är för övrigt världshistoriens sämsta ord. Jag också. Och det pinsamma verkar vara att de är de vanligaste förekommande i mitt vokabulär.

Byter låt och börjar om. Inte **** för någonting. Bara så som det ser ut som just nu.

Det finns ingen vilja idag.

tack
jag har ingen aning ens om varför jag ska veta det
men jag vet, jo tack jag vet


factnotfiction - Ville inte borde inte skulle inte

GÖRA DET TUSEN GÅNGER OM

En bra helg. Konstig men bra. Det är fantastiskt med folk som kör ett och samma dansmove nonstop utan musik, billig öl på random stockholmscafe, en låt som får golvet att skaka, att se någon handdiska för antagligen första gången och hur man får vara lugn i sig själv med någon annan.

Nu ska jag skriva järnet på c-uppen för jag vill inte göra min handledare besviken. Jag väljer att se henne som ett förtroende som jag inte vill svika. GOGOGOGOGO.

factnotfiction - It's the girl I'm in love with

RSS 2.0